Alle Docstream optimalisaties op een rijtje

Aangezien je een intensief gebruiker van Docstream bent, willen wij je graag op de hoogte houden van alle nieuwe ontwikkelingen rondom Docstream.

 


1. Docstream in een nieuw jasje gestoken

We hebben de inlogpagina een nieuwe look gegeven, maar dit is niet het enige. We hebben nieuwe schermen toegevoegd voor het uploaden, plaatsen van commentaar, wijzigen, publiceren en eigenschappen wijzigen.Tot slot kan het uploadscherm “volledig” getoond worden zodat de invoervelden groter worden.

 

Hoe? Via [extra] > [instellingen]. Hulp nodig? Klik hier.

 


3,2,1…
Bimmen maar!

Met de Bimstream integratie kun je IFC modellen direct vanuit Docstream bekijken. Daarnaast hebben we de BIM Basis ILS Checker waarmee je IFC modellen kunt controleren aan de hand van de BIM Basis informatieleveringsspecificatie (ILS). De BIM Basis ILS is geen nieuwe standaard maar een antwoord op de vraag: hoe gaan we informatie in de bouw gestructureerd en eenduidig uitwisselen?

Interesse in een pilot? Om te activeren klik hier.

 


3. Commentaar delen?
Het kan nu zo…

Er is een zoekveld/filter om je ontvangers sneller te kunnen selecteren. De gekozen ontvangers zijn nu zichtbaar in de commentaar notificatie e-mail.

En je kan commentaar nu in één keer over meerdere documenten publiceren. Heel handig.

 

 


4. Op zoek naar alle gestempelde documenten of welke voorzien zijn van de QR Code?

Je kan nu in het Overzicht filteren op gestempelde documenten of documenten die een QR-code bevatten. Bovendien hebben we aan de QR-code een nieuwe functie toegevoegd dat deze controleert of de versie is afgekeurd.

 

 


5. Aanpassingen aan berichten & e-mail notificaties

In het berichtenscherm worden in de laatste kolom de ontvangers getoond. De uiterlijke reactiedatum in de e-mail wordt roodgekleurd. Zo valt de reactiedatum goed op.

In een ZIP bestand wordt nu ook de mappenstructuur getoond en kun je een ZIP download na een aantal dagen laten verlopen.

 

 


6. Nog meer Metadata-power

Een goede mappenstructuur is belangrijk, maar goed werken met metadata is nog veel belangrijker. Het is nu mogelijk om per map verschillende metadata velden te hanteren. Bovendien kan je zelf bepalen welke metadata velden je laat terugkomen bij het verzenden van een bericht.

Over metadata gesproken: Docstream kan unieke documentnummering automatisch genereren. Zowel interessant voor de upload- als de downloadnaam.

 

Om unieke documentnummering te activeren, klik hier.

 


Tot slot…

Nog een kleine opsomming van de overige aanpassingen:

  • Het tabblad voor document eigenschappen laat nu alleen meta dataset velden zien.
  • Er is een nieuwe Docstream Cliënt voor het wijzigen en publiceren van documenten en het plaatsen van commentaar.
  • Verbeterde performance bij het uploaden en inladen van documenten en het ophalen van berichten.
  • Je kan nu een procedurestandaard koppelen aan een project.
Docstream