De Bimmies vlogen je om de oren op de BIM Praktijkdag

Stan Marks
Content Creator

Wat is een Bimmie?

“Heb jij al een Bimmie gemaakt?” was een vraag die vandaag meer dan eens werd gesteld op de BIM Praktijkdag. Belangrijk om dan eerst uit te leggen wat dat eigenlijk is. Een Bimmie maak je heel eenvoudig door een QR-code op een geprinte bouwtekening te scannen. In je browser opent Bimstream dan het Bouw Informatie Model (of BIM) en alle informatie die je nodig hebt is binnen handbereik. Wil je weten van welk materiaal een deur is gemaakt? Dan tik je die gewoon even aan. Wil je weten hoe groot dat ene raam wordt? Aantikken!

Scan de QR-code en je Bouw Informatie Model is onderweg!

Hoe belangrijk is het Bouw Informatie Model voor de bouw?

Waar het ene bedrijf er al flink op los ‘BIMt’, zijn er ook nog veel bedrijven die dat niet doen. Acceptatie en implementatie zijn daarbij vaak de grootste barrières. En dat terwijl de technologie als een trein doordendert, waardoor allerlei soorten informatie voor het oprapen liggen. Niet alleen is het voor de bouwer heel handig om in een handomdraai informatie te kunnen bekijken, ook neem je heel makkelijk opdrachtgevers mee in het bouwproces. Al die data moeten we natuurlijk managen en effectief gebruiken, vandaar we graag kennis met elkaar delen op de BIM Praktijkdag.

Op de BIM Praktijkdag praten we met elkaar over hoe we het Bouw Informatie Model effectief kunnen inzetten.

Het bouwproces kan niet zonder BIM

Dat vindt Pro4all en daarom werken wij hard aan Bimstream. Niet alleen kan zo iedereen heel makkelijk bij alle informatie; doordat iedereen bij de juiste informatie kan worden fouten voorkomen en maken we het bouwen makkelijker. Want dat is wat BIMmen moet zijn: simpel en vooral heel erg handig.

We willen het bouwen dus makkelijker maken voor jou. Nu meteen én in de toekomst. Bel of mail ons en dan hebben we het over hoe we het Bouw Informatie Model slim kunnen inzetten.

BimstreamDocstreamLeanstreamSnagstream