Stijgende kosten in de bouw, winst pakken waar het kan

Stan Marks
Content Creator

Bouw heeft last van stijgende kosten, minder appartementen gebouwd,’ zo kopte de NOS vanochtend. Volgens sector-experts van ABN Amro moet de bouw daardoor de komende jaren rekening houden met een kleinere groei. Heftige uitspraken, dat vinden wij ook. Maar volgens ons is het niet alleen maar kommer en kwel.

Je vraagt je vast af waardoor het nou precies komt dat die kosten zo sterk stijgen. Als je om je heen kijkt, dan heb je misschien wel gemerkt dat de bouw kampt met een groeiend personeelstekort. Tegelijkertijd is er een haast schreeuwende vraag naar nieuwbouwwoningen, waardoor bouwbedrijven vaak genoodzaakt zijn om peperdure zzp’ers in te huren. En alsof dat nog niet genoeg is, worden de prijzen van bouwmaterialen steeds hoger. Een flinke uitdaging voor de bouwer. En daar willen wij graag bij helpen.

De vraag is dus vooral: wat kun je doen aan kosten die alleen maar stijgen? Winst pakken waar het kan, zo vinden wij. Waar efficiënter wordt gewerkt, dalen de (faal)kosten en gaat de kwaliteit omhoog. Minder rompslomp zorgt voor meer tijd voor dingen die er echt toe doen. Digitale communicatie en écht samenwerken zijn daarbij onmisbaar. Daarmee wordt het werk een stuk makkelijker. En ook een beetje leuker.

Mocht je nou nieuwsgierig zijn geworden, of wil je gewoon even met ons van gedachte wisselen? Geen probleem. De koffie staat warm.

BimstreamDocstreamLeanstreamSnagstream