Dit is Bimstream

Stan Marks
Content Creator

De rook van onze laatste nieuwe stream, Leanstream, is nog maar net opgetrokken, of we hebben al weer meer nieuws te melden. Vanaf nu kun je namelijk hartstikke simpel al je BIM-modellen in Bimstream bekijken. We zetten even een paar coole features voor je op een rijtje. Oh ja, je kan natuurlijk ook even de video hieronder bekijken.

Alle informatie in je BIM-model

Met een paar klikken open je vanuit Docstream je BIM-model in Bimstream. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Metselwerk, materialen, afmetingen en nog veel meer. Lekker compleet en altijd bij de hand. Zo verlies je nooit uit het oog in welke staat het project zich bevindt en kan je snel beslissingen nemen. Die integratie met Docstream is trouwens ook handig, omdat je daar al je tekeningen, modellen en andere documenten terugvindt. Zo wordt projecten beheersen een peulenschil.

Combineren kan je leren

Want in Bimstream voeg je in een handomdraai meerdere modellen samen. Vervolgens isoleer je alleen de delen die interessant zijn voor jou. Zo is het precies en overzichtelijk. Met behulp van de Bim-explorer heb je snel een overzicht hoe de BIM-informatie nu is georganiseerd. Gekoppeld aan de viewers weet je gelijk waar elk onderdeel zich bevindt.

Gedeelde BIM is nog steeds hele BIM

Die informatie uit jouw BIM-model deel je trouwens heel makkelijk met iemand anders. Gewoon even een linkje sturen en klaar is kees. Door gebruik te maken van de IFC-standaard ondersteunt Bimstream een soepele uitwisseling van BIM-informatie terwijl bouwpartijen met hun eigen softwarepakket kunnen blijven werken. Werken met IFC2X3, IFC4 of IFCZIP, het kan allemaal.

Bimstream kan nog veel meer. Benieuwd wat? Neem even een kijkje op de pagina, tweet, mail, app of bel en voor je het weet BIM je er op los. 

BimstreamDocstreamLeanstreamSnagstream