Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn krijgt een eigen stadscentrum. In opdracht van ASR Vastgoed en Vesteda wordt de technische uitwerking van dit project verzorgt in BIM.

Het nieuwe centrum refereert aan de traditionele Midden-Europese stad en is opgebouwd uit gesloten bouwblokken, waarin meerdere architecten zelfstandige gebouwen ontwerpen.
Het Kerngebied bestaat uit circa 900 appartementen, 40.000 m2 winkels, 14.000 m2 kantoren en een parkeergarage met plek voor 2000 auto’s. Kokon Architectuur & Stedenbouw is de architect van de parkeergarage en de coördinerend architect van de bovenbouw.

Het Facilitair Bureau verzorgt naast 3D-modelling van het bouwkundige deel ook de rol van BIM coördinator. Naast het bouwkundig modelleren zullen de andere disciplines, constructie en installatie, tevens 3D-technisch uitgevoerd worden om zo te komen tot een optimaal afgestemd en consistent virtueel model.

Tevens wordt het model zo opgezet dat deze geschikt is voor het genereren van hoeveelheden en gekoppeld kan worden aan planning en calculatie. Daarnaast is de ontwikkeling van de koppeling aan STABU-bestekssystematiek volop in ontwikkeling.

De betrokken architecten zijn: AWG architecten, Dok architecten, Cruz y Ortiz architecten, Atelier prof. Hans Kollhoff GmbH, Geurst & Schulze architecten en Kokon Architectuur & Stedenbouw. Jo Coenen Architects & Urbanists verzorgt de stedenbouwkundige invulling.