Nieuwbouw Maarssendorp


Portaal Vastgoed Ontwikkeling zet Docstream in als informatieplatform bij alle vastgoedprojecten. In dit artikel laten we Johan Damsteeg aan het woord, projectleider Portaal Vastgoed Ontwikkeling.

Momenteel ben ik werkzaam op het project Nieuwbouw Maarssendorp. In Maarssendorp zijn we ingrijpend aan het herstructureren. De renovatie van 76 woningen is nagenoeg afgerond.

De nieuwbouw van 48 appartementen aan de Rembrandtsingel is inmiddels gestart. We ronden dit project af aan het einde van dit jaar. Voor de bouw van de 48 appartementen, zijn 44 boven- en beneden woningen gesloopt omdat deze niet meer aan de eisen van deze tijd voldeden. 14 van de 48 appartementen zijn gelegen op de begane grond en hebben een voor- en achtertuin met in de achtertuin een vrijstaande berging.
De resterende 34 appartementen zijn bereikbaar via een lift en hebben hun berging in de plint van het woonblok.

De appartementen worden primair gebouwd voor starters op de woningmarkt en senioren, aangezien er voor deze groepen in Maarssen Dorp te weinig aanbod is. Dat betekent concreet dat alle appartementen 2 slaapkamers hebben.

De woningen zijn levensloopbestendig zodat bewoners zo lang mogelijk in het appartement kunnen blijven wonen.

Docstream net op tijd
Toen ik van buiten-opzichter renovatie projectleider werd, kwam Docstream als projectarchief bij Portaal om de hoek kijken. Meteen enthousiast over het revisie beheer. Buiten ging dat nog wel eens fout (het blijft mensenwerk).

Voordelen:

–        email-box niet na een uur al vol;
–        bijna overal je project bij de hand (ik wacht nog op de I-pad van Docstream -;)
–        het grootste voordeel is dat het projectarchief eenvoudig gestructureerd wordt en op orde blijft. Je moet diegene die er nog niet zo vaak meewerkt wel eens sturen, maar dat hoort erbij, maar dan weet een ieder er wel mee te werken. Daarbij komt dat Docstream geen grote onbekende meer is.

Als werk-tool blijft het in ontwikkeling omdat er naar de gebruiker geluisterd wordt. Niet omdat er niet mee te werken valt! De grootste uitdaging die ze nu hebben is een koppeling met Outlook als berichtenvenster, dat blijft een Microsoft ding.

Conclusie het bureau nog steeds lekker rommelig, maar archief snel bij de hand, makkelijk dupliceerbaar en deelbaar.

Johan Damsteeg

Portaal Vastgoed Ontwikkeling