Laat kinderen kind zijn

PRO4KIDS

Pro4kids logo

PRO4KIDS is de stichting van Pro4all en opgericht om de levens en leefomstandigheden van kinderen te verbeteren. Graag nemen we jullie mee en informeren we jullie hierover. 2020 bracht een heleboel uitdagingen met zich mee, maar dat hield ons niet tegen om kinderen daar waar mogelijk te helpen.

Nieuw jaar, nieuwe doelen

Ook dit jaar gaan we mooie doelen steunen en we zijn al goed van start gegaan.

Nino de guatemala

Stichting Niños de Guatemala biedt in de gemeenschappen Ciudad Vieja en San Lorenzo el Cubo in Guatemala hoog kwalitatief onderwijs aan 575 leerlingen aan, die waarschijnlijk zonder Niños de Guatemala niet naar school zouden kunnen. Door de leerlingen te motiveren om de leiders van de toekomst te worden, willen wij de cirkel van armoede doorbreken. Hiervoor gebruikt Niños de Guatemala het Skills 4 Success programma.

Eén van de vaardigheden is digitaal burgerschap. Helaas is de digitale kennis die voor veel kinderen in Nederland een ‘second-nature’ geworden is, voor jongere kinderen in Guatemala niet zo voor de hand liggend. Toch is het ook daar ontzettend belangrijk om digitaal goed je weg te kunnen vinden, zowel tijdens de studie als tijdens een professionele loopbaan. Thuis zullen de meeste leerlingen dit niet leren omdat ze niet in het bezit zijn van een computer en ouders hier ook weinig kennis van hebben. Daarom neemt Niños de Guatemala het uiterst serieus om hen deze vaardigheden bij te brengen op een jonge leeftijd. In 2021 zal Niños de Guatemala hier dan ook een extra leerkracht voor aannemen en beide leraren extra trainen door verschillende experts. Technologie-integratie is het gebruik van technologische hulpmiddelen in het onderwijs, zodat leerlingen computer- en technologievaardigheden kunnen toepassen bij verschillende uitdagingen. Deze aanpak moet ertoe leiden dat leerlingen technologie kunnen gebruiken bij het oplossen van problemen en het bereiken van succes in hun leven. Met de bijdrage van Pro4all kan Niños de Guatemala heel 2021 het programma rondom digitaal burgerschap bekostigen en de twee leraren die zich hierin specialiseren.

Wie hebben we gesteund in 2020?

Only Friends - Pro4all

Only Friends

Sportclub Only Friends is een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking, kent inmiddels bijna 800 leden en wordt ondersteund door ruim 200 vrijwilligers, 50 stagiaires en gerenommeerde ambassadeurs. Er wordt 7 dagen in de week gesport in 25 categoriën op het eigen, veilige en vertrouwde sportcentrum (Friendship Sports Centre) in Amsterdam. Veel van de leden zitten in rolstoelen en deze zijn vaak niet geschikt om in te sporten. Vandaar de vraag naar specifieke sportrolstoelen om ook voor hen het sporten mogelijk te maken.

Pro4Kids steunt het rolstoelhockeyteam met 5 nieuwe sportrolstoelen die volledig voldoen aan de internationale eisen om wedstrijden te mogen spelen.

Kinderhulp - Pro4all

Kinderhulp

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien.

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. We helpen met waar een kind behoefte aan heeft. En altijd via maatschappelijke organisaties.

Pro4Kids heeft met Kinderhulp steun geboden aan de kinderen in gemeente Woerden, zodat ook zij sinterklaas konden vieren.