Steven Degen van Four Care: “Ik zeg dat de bouw op moet staan”

Stan Marks
Content Creator

Het is een drukke tijd voor Steven Degen, want hij is als uitvoerder van Four Care volop bezig met het realiseren van een nieuw ziekenhuis in Breda. Een flinke klus, dus probeert hij het bouwen makkelijker te maken voor zichzelf en zijn collega’s. En daarin speelt Pro4all een grote rol.

iPad op de bouwplaats
Degen is een voorloper als het gaat om digitaal werken in de bouw. Hij werkt al jaren met Docstream en Snagstream en hij vindt het dan ook belangrijk dat de bouw slimmer gaat werken. “Eigenlijk probeer ik alles wat ik in het normale leven zie, als tool te gebruiken in de bouw,” zegt hij. “Daarmee bespaar je tijd. Ik loop tegenwoordig met de iPad over de bouwplaats, terwijl je vroeger steeds op en neer moest naar de keet voor een kopie van een tekening. Dat gaat nu veel sneller.”

Erop los snaggen
Dat nog niet iedereen de iPad standaard aan zijn gereedschapsgordel heeft hangen, snapt hij wel. “De bouw is conservatief,” zo stelt hij, maar toch vindt Degen dat er met onder andere digitaal opleveren veel winst te behalen valt. “Als ik nu bijvoorbeeld zie dat er een wastafel verkeerd zit, dan kan ik zo een snag naar de juiste persoon sturen. Dat is anders dan vroeger. Toen moest ik een foto maken, of iets opschrijven en dat ging dan, vaak via een Whatsappje, naar een onderaannemer. Er was dan helemaal geen dossier en geen plaatsbepaling. Dan raakte je vaak informatie kwijt en vergat je wat mensen je allemaal hadden verteld.”

En dan nu helemaal anders
Het einde van de digitalisering is voor Degen nog lang niet in zicht. Sterker nog, hij is van plan nog meer veranderingen door te voeren: “Ik zie de toekomst nog digitaler. De uitvoerderskeet ga ik helemaal anders inrichten. Ik wil statafels en ik wil grote schermen. En ik wil vooral geen bureaus meer, die kosten je namelijk dertig procent meer tijd. Als je staat loop je namelijk veel makkelijker weer weg. Ik zeg dat de bouw op moet staan.”

DocstreamSnagstream