De Docstream Client installeren

Docstream Support

De Docstream Client is een software applicatie tussen Docstream en de bestanden op je lokale computer. Het wordt geactiveerd wanneer je kiest om documenten te wijzigen, te publiceren of een versie als bijlage toe te voegen aan een commentaar. De Docstream Client zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig documenten in een Docstream omgeving kan wijzigen.

Als je een document wilt wijzigen, dan download de Docstream Client het geselecteerde document op je lokale computer en wordt er een conceptversie aangemaakt. Vervolgens wordt het document geopend in een lokaal beschikbare applicatie zoals Microsoft Word of Adobe Acrobat Reader. Je kan het document aanpassen en als je klaar bent kiezen voor Opslaan. Om het document in Docstream te importeren gebruik je de optie Publiceren. De Docstream Client herkent de documenten die je hebt gewijzigd en toont deze in het Publiceren venster. Hier kan je de document eigenschappen vastleggen, voordat je de bestanden publiceert.

Let op: Wijzig de lokale bestandslocatie niet als je een bestand opslaat! Dit is de herkenning locatie voor de Docstream Client.

Het activeren van de Docstream Client

De Docstream Client wordt geactiveerd tijdens de volgende handelingen:

• Het wijzigen van documenten
  • Het publiceren van documenten
  • Het toevoegen van een documentversie als bijlage aan een commentaar

De bestandslocatie van de Docstream Client

Hieronder zie je de standaard bestandslocatie van de map die de Docstream Client aanmaakt om bestanden als concept in op te slaan:

Windows
Deze computer > Windows (C:) > Gebruikers > (gebruikersnaam) > Docstream > Docstream omgeving.

iOS
Macintosh HD > Gebruikers > (gebruikersnaam) > Docstream > Docstream omgeving.

» Tip! Zoek je een document, lukt het niet om een document te publiceren of ben je een document kwijt? Kijk in de aangegeven map.

De Docstream Client installeren

Download de Docstream Client via deze link (voor Mac) of deze link (voor Windows) en ga naar stap 3. of doorloop alle onderstaande stappen.

1. Selecteer een document
  2. Klik met je rechtermuis op Wijzigen
    Een nieuw venster opent waarin je de Docstream Client kan downloaden
  3. Klik op Download

Het bestand wordt nu automatisch gedownload in je webbrowser. Mocht de download niet werken, controleer of je pop-ups worden geblokkeerd. Wij adviseren om pop-ups van Docstream altijd toe te staan. Werkt dit niet, neem dan contact op met de ICT beheerder van je bedrijf
  4. Dubbelklik op het Docstream Client bestand om deze te openen en de het installatie proces te beginnen
    De Docstream Client Setup Wizard opent. Doorloop de stappen om de Docstream Client software te installeren

1. Klik op Next om door te gaan met het installatieproces
    Een nieuw venster opent waarin je de gewenste installatie opties kan kiezen
  2. Kies een optie en klik op Next
    In deze stap kan je zien op welke locatie de Docstream Client wordt geïnstalleerd. Bevestig de locatie voor de Docstream Client en klik op Next
  3. Klik op Install om het installatieproces af te ronden en klik op Finish om de installatiesoftware af te sluiten