Het downloaden en bekijken van documenten en mappen

Docstream Support

Met Docstream staan al jouw documenten in een online omgeving. Je kan documenten downloaden om ze te bekijken of om offline beschikbaar te maken. Het is mogelijk om meerdere bestanden of hele mappen tegelijkertijd te downloaden.

Wanneer je documenten wilt aanpassen of wijzigen, dan raden wij je aan om de optie Wijzigen te selecteren. Het document wordt vervolgens automatisch gedownload en is na het wijzigen snel en eenvoudig te publiceren. Ook wordt het bestand tijdelijk geblokkeerd om wijzigingen van andere gebruikers te voorkomen.

Één document downloaden

1. Selecteer in de Navigatie de map waarin het bestand staat dat je wil downloaden.
  2. Dubbelklik met de linkermuisknop op het gewenste bestand.
    Er verschijnt een waarschuwing waarin word gemeld dat je op het punt staat om het bestand te downloaden en dat je Wijzigen moet kiezen als je een wijziging wilt aanbrengen.
  3. (Optioneel): geef aan dat je de waarschuwing in het vervolg niet meer wil ontvangen bij het downloaden.
  4. Klik in de waarschuwing op Ok.
    De bestanden worden gedownload (5).

Meerdere documenten downloaden

1. Selecteer in de Navigatie de map waarin de bestanden staan die je wil downloaden.
  2. Vink de gewenste bestanden aan.
  3. Klik met de rechtermuisknop op één van de aangevinkte bestanden en klik in het Actiemenu op Exporteren.De bestanden worden samengevoegd en als .zip-bestand gedownload (4).

Mappen downloaden

1. Klik in de Navigatie met de rechtermuisknop op de gewenste map of submap en klik in het Actiemenu op Exporteren.
    Er wordt een melding getoond waarin wordt gevraagd of je bij het exporteren ook de submappen van de geselecteerde map wil meenemen.
  2. 2. Klik in de melding op Ja.
    De geselecteerde map wordt (eventueel incl. submappen) geëxporteerd en als .zip-bestand gedownload.