Hoe stel ik Map machtigingen in?

Map machtigingen

In het Machtigingen venster kan je zien welke gebruikers en groepen welke machtigingen hebben op een map. Daarnaast kan je hier ook een groep gebruikers een rol toekennen. Het Machtigingen venster open je als volgt:

1. Klik in de Navigatie met de rechtermuisknop op de gewenste map of submap en klik in het Actiemenu op Machtigingen.

Het Machtigingen venster wordt geopend.

2. Gebruik de zoekbalk om specifieke gebruikers of groepen te zoeken.
  3. Boven de lijst met groepen/gebruikers en rollen staat meer informatie over elke rol. Deze informatie bekijk je door met je muiscursor op een specifieke rol in het overzicht (6) te staan.
  4. De gemachtigde groepen binnen de geselecteerde map.
  5. De gemachtigde gebruikers binnen de geselecteerde map.
  6. Het overzicht van alle rollen die aan groepen en gebruikers kan worden toegekend inclusief de selecties voor elke groep en gebruiker.

Machtigingen inwisselen

1. Klik onderaan het Machtigingen venster op Inwisselen.

Het Inwisselen venster wordt geopend. In het Inwisselen venster zie je twee verticale kolommen.
  2. De linker kolom geeft aan welke gebruikers en groepen er op dit moment gemachtigd zijn op de geselecteerde map.
  3. De rechter kolom geeft aan welke gebruikers en groepen er op dit beschikbaar zijn om te machtigen. Onderaan het venster staan de volgende knoppen:
  4. Gebruikers en groepen: open het Gebruikers en groepen venster waar je meer informatie kan vinden over alle gebruikers en groepen binnen het huidige project.
  5. Verwijderen: verwijder de geselecteerde huidige gemachtigde gebruiker of groep.
  6. Vervangen: vervang de geselecteerde huidige gemachtigde (uit de linker kolom) met een beschikbare gebruiker of groep (uit de rechter kolom).
  7. Kopiëren: kopiëer de Machtigingen van de geselecteerde huidige gemachtigde (uit de linker kolom) naar de geselecteerde beschikbare gebruiker/groep (uit de rechter kolom)
  8. Sluiten: sluit het Inwisselen venster.

Machtigingen toekennen en wijzigen

1. Klik onderaan het Machtigingen venster op Wijzigen.

Het Machtigingen venster wordt geopend.
  2. Wijzig in het overzicht de machtigingen van gebruikers en/of groepen.

3. Klik na het wijzigen op Opslaan.
    De wijzigingen worden opgeslagen.

Mijn machtigingen

Het Mijn machtigingen venster is een overzicht van alle informatie m.b.t. jouw machtigingen op een geselecteerde map. In dit venster zie je tevens van welke groepen je lid bent. Het Mijn machtigingen venster open je als volgt:

1. Klik in de Navigatie met de rechtermuisknop op de gewenste map of submap en klik in het Actiemenu op Mijn machtigingen.

Het Mijn machtigingen venster wordt geopend.
  2. Klik na het bekijken van alle informatie rechtsonder in het venster op Sluiten om het venster te sluiten.