Het wijzigen van documenten

Docstream Support

Het wijzigen van documenten in Docstream gaat via de optie Wijzigen. De documenten worden automatisch gedownload en geopend, waarna je het document kan wijzigen en opslaan. Wanneer je de optie Publiceren aanklikt haalt Docstream de gewijzigde documenten automatisch op en worden deze als nieuwe versie gepubliceerd.

Wanneer je een document wijzigt, wordt er een concept icoon in de document regel geplaatst. De documenten worden hierdoor automatisch geblokkeerd om wijzigingen van andere gebruikers te voorkomen.

» Let op! De Docstream Client moet voor het wijzigen eerst worden gedownload. Deze software is nodig om bestanden op je computer te wijzigen en op de Docstream omgeving te publiceren. De Docstream Client download het document automatisch in een eerder door de Client aangemaakte map. Wijzig hier niets aan!

Document wijzigen:

• Selecteer het document > klik op de optie Wijzigen
  • Klik met je rechtermuisknop op het document > klik op Wijzigen
  • Breng de wijzigingen aan op je lokale computer en klik vervolgens op Opslaan (Let op! Zorg dat het gewijzigde document op dezelfde locatie als het concept wordt opgeslagen)
  • Vervang het huidige bestand als hierom wordt gevraagd
  • Sluit het venster waarin je het document hebt gewijzigd

Document publiceren:

1. Klik met je rechtermuisknop op het document of selecteer het document
  2. Klik op de optie Publiceren,  het Documenten publiceren venster opent zich

1. Pas indien gewenst de document eigenschappen aan
  2. Klik op Publiceren

» Tip: Wil je meerdere documenten in één keer publiceren dan is dit mogelijk door alle selectievakjes aan te vinken en vervolgens te klikken op Publiceren.