Het wijzigen en publiceren van documenten

Docstream Support

Het wijzigen van documenten in Docstream gaat via de optie Wijzigen. De documenten worden automatisch gedownload en geopend, waarna je het document kan wijzigen en opslaan. Wanneer je de optie Publiceren aanklikt haalt Docstream de gewijzigde documenten automatisch op en worden deze als nieuwe versie gepubliceerd.

Wanneer je een document wijzigt, wordt er een concept icoon in de document regel geplaatst. De documenten worden hierdoor automatisch geblokkeerd om wijzigingen van andere gebruikers te voorkomen.

LET OP! De Docstream Client moet voor het wijzigen eerst worden gedownload. Deze software is nodig om bestanden op je computer te wijzigen en op de Docstream omgeving te publiceren. De Docstream Client downloadt het document automatisch in een eerder door de Client aangemaakte map. Wijzig hier niets aan!

Een document wijzigen

1.  Selecteer in de Navigatie de map waarin het bestand staat dat je wil wijzigen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand en klik in het Actiemenu op Wijzigen.

Er verschijnt een melding waarin wordt gevraagd of je de Docstream Client wil openen.
  3. Klik in de melding op Pro4all.Docstream.Client openen.
    Heb je de Docstream nog niet geïnstalleerd? Volg dan de stappen uit De Docstream Client installeren.
    Het geselecteerde bestand wordt gedownload en automatisch geopend op jouw computer met het correcte programma.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan op het bestand en sla het bestand op. In de meeste programma’s doe je dit door door de Ctrl-knop ingedrukt te houden en vervolgens op de S-knop te drukken.
    LET OP: SLA HET BESTAND NIET OP ALS EEN NIEUW BESTAND!
  5. Sluit het bestand.
  6. Ga terug naar het bestand in Docstream, klik er met de rechtermuisknop op en klik in Actiemenu op Publiceren.
    Het Documenten publiceren venster wordt geopend.
  7. Wijzig eventueel de eigenschappen van het bestand en druk tenslotte rechtsonder in het venster op Ok.
     Er verschijnt een melding waarin wordt gevraagd of je de Docstream Client wil openen.
  8. Klik in de melding op Pro4all. Docstream.Client openen.
    Het geselecteerde bestand wordt gepubliceerd. Er verschijnt een melding waarin je er voor kan kiezen om iemand hier een notificatie van te sturen. (9)

TIP! Het is mogelijk om meerdere documenten in één keer te publiceren door alle selectievakjes aan te vinken en vervolgens in het Actiemenu te klikken op Publiceren.