Machtigingen toekennen op een map of project

Docstream Support

Gebruikers van Docstream hebben een machtiging nodig om toegang te krijgen tot een map of een project.

Als (Project)beheerder kan je eenvoudig machtigingen toewijzen per map of project. Als een nieuwe gebruiker dezelfde rechten krijgt als een bestaande gebruiker of groep, dan kan je machtigingen kopiëren of inwisselen.


Om de machtigingen op een map te bekijken:

  • Klik met je Rechtermuisknop op een map > selecteer de optie Mijn Machtigingen

Om machtigingen toe te voegen/wijzigen:

  1. In de mappenstructuur, klik met je rechtermuisknop op de gewenste map
  2. Selecteer in het drop-down menu de optie Machtigingen
    Het Machtigingen venster opent zich en hier zie je een overzicht van alle huidige machtigingen
  3. Klik op Wijzigen om de machtigingen aan te passen
    Je ziet nu een overzicht met alle gebruikers en groepen waarvoor je de machtigingen kan (de)selecteren. Beweeg met je muis over de afkorting van de machtiging om de uitleg onderaan in het venster zichtbaar te maken
  4. Voeg de machtigingen toe
  5. Klik op Opslaan en klik als je klaar bent op Sluiten

Machtigingen inwisselen:
Je kan eenvoudig machtigingen van een gebruiker overdragen aan of kopiëren naar een gebruiker of groep.

  1. Machtigingen inwisselen:
    In de mappenstructuur, klik met je rechtermuisknop op de map
  2. Selecteer in het drop-down menu de optie Machtigingen
    In het zojuist geopende venster zie je het overzicht van alle huidige machtigingen
  3. Klik op InwisselenIn het openstaande overzicht zie je twee kolommen: de Huidige gemachtigden en de Beschikbare gebruikers en groepen
  4. Selecteer een gebruiker/groep onder de kolom Huidige gemachtigden en selecteer een gebruiker/groep onder de kolom Beschikbare gebruikers en groepen. Houdt de CTRL-toets in om meerdere gebruikers en/of groepen te selecteren
  5. Kies vervolgens:
    1. Vervangen: om de machtigingen van de huidige gebruiker over te dragen aan de beschikbare gebruiker
    2. Kopiëren: om de machtigingen van de huidige gebruiker te kopiëren naar de beschikbare gebruiker
  6. Klik op Sluiten als je klaar bent