Inloggen op de Snagstream App

Snagstream Support

Iedereen die toegang krijgt tot Snagstream ontvangt een welkomstmail met daarin de naam van de Snagstream omgeving, het gekoppelde e-mailadres en een link om het wachtwoord in te stellen. Pak deze e-mail erbij om je aan te melden.

Om beveiligingsredenen moet je een gebruikersaccount toevoegen voordat je kan inloggen. Hierbij moet je de inloggegevens invullen en kies je zelf een pincode. Daarna kan je inloggen met je gebruikersaccount en bijbehorende pincode.

Nieuwe gebruiker toevoegen

Nadat je de Snagstream App hebt geopent, kies je de gebruiker die met de App gaat werken. Als je de App nog niet hebt gebruikt, of als je niet tussen de lijst met gebruikers staat, zal je jezelf eerst als nieuwe gebruiker moeten toevoegen. Dit doe je als volgt: 1.

1. Klik op de oranje knop met de tekst Gebruiker toevoegen*.

Er verschijnt een venster met de melding dat ‘Snagstream’ ‘snagstream.nl’ wil gebruiken om in te loggen.
  2. Klik op Ga door om door te gaan.
  3. Vul de naam van de Omgeving in waarin je gaat werken. Dit is <omgeving>. snagstream.nl op de website van Snagstream.
    De naam van de omgeving is meestal de naam van het bedrijf waar je voor werkt. Mocht je de naam van jouw omgeving niet weten, neem dan contact op met jouw omgevingsbeheerder.
  4. Wijzig indien nodig in het menu onder de naam van de Omgeving het webadres van de omgeving naar snagstream.be, snagstream.de of snagstream.eu.
  5. Klik tenslotte op de oranje knop met de tekst Continue om de omgeving te bevestigen. Mocht de knop niet oranje zijn maar grijs, dan is de omgeving niet gevonden. Controleer of alle gegevens correct zijn ingevuld.

6. De App zal je nu vragen om in te loggen met jouw Snagstream account. Vul de inloggegevens van jouw Snagstream account in en klik vervolgens op Login.

Pincode instellen

De laatste stap voor het toevoegen van een gebruiker is het instellen van een pincode. Als je eenmaal een pincode hebt ingesteld, gebruik je deze om in te loggen in plaats van dit met jouw inloggegevens te doen. Dit bespaart je tijd bij het inloggen zodat je sneller aan de slag kan gaan met de App. Bewaar de pincode dus goed!

1. Voer een nieuwe pincode in van vijf cijfers voor jouw gebruikersaccount.
  2. Voer de nieuwe pincode een tweede keer in om deze te bevestigen.

Na het instellen van de pincode, zal de App terugkeren naar het startscherm met een overzicht van alle toegevoegde gebruikers. Iedere toegevoegde gebruiker zal worden getoond met zijn naam, Snagstream omgeving en de datum waarop de gebruiker is toegevoegd aan de App. Tik de gebruiker aan die je zojuist hebt toegevoegd en vul tenslotte de bijbehorende pincode in om in te loggen.

LET OP! Onthoud je pincode goed, want deze wordt niet onthouden door de app. Verwijder de gebruiker en voeg deze opnieuw toe wanneer je de pincode bent vergeten.

Inloggen

1. Tik op de gewenste Gebruiker.
  2. Voer je pincode in
  3. In dit menu kan je kiezen welke projecten je wilt selecteren. Selecteer de gewenste projecten en tik op Synchroniseren

LET OP! De gegevens worden tijdens het inloggen gesynchroniseerd. Dit kan enkele minuten duren. De Snagstream app start wanneer alle bestanden zijn gedownload.