Zo werken ze op Schiphol met Snagstream

Stan Marks
Content Manager

Snagstream kan heel handig zijn. Omdat het je helpt om te voldoen aan de wet kwaliteitsborging, omdat het een stuk duidelijker is om foto’s te maken in plaats van handmatig een lijstje bij te houden of simpelweg omdat je niet meer op papier wil werken. Vandaar dat veel bouwbedrijven, opdrachtgevers en supervisors hun handgeschreven vodjes in de papierbak hebben gegooid en tegenwoordig met een iPad over de bouwplaats lopen. Zo ook op de grootste luchthaven van ons land: Schiphol. En daar gaat het er iets anders aan toe dan bij een nieuwbouwproject in bijvoorbeeld Waddinxveen. We namen een kijkje achter de schermen van één van de grootste luchthavens van Europa.

Drukte op Schiphol
Drukte op Schiphol.

Hoe gebruikt Schiphol Snagstream?

Eigenlijk net zoals de meeste bouwers dat doen. Er wordt heel veel gebouwd op Schiphol. Van nieuwbouw en grote verbouwingen (zoals bijvoorbeeld een complete lounge of de renovatie van technische installaties) tot winkels of toiletgroepen waar reizigers bijvoorbeeld hun tax-free aankopen doen. En dat bouwen houdt nooit op, want de luchthaven wil verduurzamen en voorop lopen. En omdat innovatie nooit stopt, stopt het bouwen op Schiphol ook nooit. Het is dan fijn als je alle aandachtspunten snel kunt vastleggen. Vroeger gebeurde dat vooral tekstueel, terwijl de bouwers op Schiphol nu simpel een foto maken en makkelijker rapportages maken aan de hand van hun vastgelegde aandachtspunten (Snags). Dat is natuurlijk een stuk efficiënter en dat is een belangrijk goed op het vliegveld.

Er wordt altijd gebouw.
Er wordt altijd gebouwd.

Maar wat is dan het grote verschil met een ‘normale’ bouwplaats?

Op Schiphol is het altijd druk en gaat het leven altijd door. En het bouwen ook. Zaak blijft wel dat het bouwen het leven op Schiphol niet in de weg mag zitten. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want winkels zijn 24/7 open en het is niet de bedoeling dat reizigers hinder ondervinden. Het is dan ook een grote uitdaging om zo efficiënt mogelijk te werken. Soms moet er iets aan het plafond gebeuren, maar dat moet wachten tot er ’s nachts minder passagiers zijn. Uiteraard mag er ook niks gevaarlijks in de weg liggen en daarom wordt alles netjes afgezet met schotten, terwijl het ‘normale leven’ achter de houten muren doorgaat. Of soms moet een volledige vleugel worden verbouwd waar ook een hotel zit. Dan moet er natuurlijk rekening worden gehouden met herrie, omdat mensen moeten kunnen slapen. Het in goede banen leiden van al die situaties is soms een flink gepuzzel. En dat lukt Schiphol aardig. En ook lekker efficiënt met de hulp van Snagstream.

 Foto.
Achter deze houten schotten wordt gebouwd terwijl het ‘normale leven’ doorgaat.
Je ziet het niet, maar het gebeurt terwijl jij naar de gate loopt.

Maar fixeert Snagstream zich dan niet alleen op de traditionele bouw?

Nee! Juist niet. Snagstream is hartstikke breed inzetbaar. Uiteraard is het heel handig om Snags te plaatsen bij je kwaliteitssrondes, maar Snagstream is vooral een oplossing waarmee je simpel en bovenal duidelijk aandachtspunten vastlegt. Zo gebruiken supermarkten de app in hun magazijnen en hotels bijvoorbeeld bij het klaarmaken van de kamers. Je kunt alles namelijk naar hartelust aanpassen, zodat het precies werkt zoals jij dat handig vindt.

Ben je nou benieuwd naar de mogelijkheden? Of zie je een kans? Of heb je gewoon vraag? Bel of mail ons en dan komen we er wel uit. 

BimstreamDocstreamLeanstreamSnagstream