Zwembad Gouda

Bij BAM Utiliteitsbouw regio Rotterdam, werken wij sinds kort voor meerdere projecten met Docstream van Pro4All.

In onze regio zijn wij momenteel bezig met de nieuwbouw van een zwembad in Gouda. Het project betreft een Design & Build opdracht, waardoor wij al vanaf de vroegste ontwerpfase betrokken zijn.

Via het Programma Van Eisen, dat ten grondslag ligt aan de opdracht, heeft de opdrachtgever ons opgelegd om een ander pakket als digitaal projectdossier te gebruiken. Van dat pakket was de opdrachtgever zelf beheerder.

Naarmate het uitvoeringstraject dichterbij kwam, kwam bij mij steeds meer de behoefte om zelf aan het stuur te zitten. Op die manier ben je niet afhankelijk van een ander en kunt je het dossier inrichten naar eigen wens.

Voor het uitvoeringstraject wilden we die situatie creëren en daarom hebben we voorgesteld om de overstap te maken naar Docstream.

Gelukkig zag de opdrachtgever in dat dat voor hem ook voordelen zou opleveren en zodoende zijn we tijdens de TO fase overgestapt.

Inmiddels zijn we al een klein half jaar actief aan het werk met Docstream en naar volle tevredenheid.

Voorheen gebruikten wij diverse andere pakketten waarvan alle functionaliteiten in Docstream worden gebundeld. Zo is het erg handig dat alle partijen zelf hun documenten uploaden, dat we verzendbrieven kunnen genereren en heel gemakkelijk repro opdrachten kunnen versturen.

Het is wel van belang partijen goed de instrueren over het werken met Docstream. Daartoe hebben we op regio-niveau een hand-out laten opstellen, die binnenkort automatisch meegezonden zal gaan worden bij elke uitnodiging aan nieuwe gebruikers.

Problemen die we gaandeweg tegenkomen worden over het algemeen adequaat opgepakt en waar mogelijk spoedig verholpen. Daarnaast komen we met Pro4All en een aantal collega’s eens in de paar maanden bij elkaar om het programma naar een nog hoger niveau te brengen.

Erwin Ockers
Engineeringsmanager bij BAM Utiliteitsbouw, regio Rotterdam