Bruil Bouw: “Dit is ons proces en het gereedschap moet eronder passen.”

Bruil Bouw is een werkmaatschappij onder de Bruil Groep. Dit is een familiebedrijf dat al vier generaties opereert.  Met de focus op woningen en utiliteitsbouw zijn Innovatief en duurzaam de twee woorden die passen binnen dit bedrijf. Kijkend naar de toekomst gaan zij vraaggericht te werk en proberen zij langdurige relaties aan te gaan met medewerkers en opdrachtgevers. Daarnaast leveren zij ook betonmortel, droge mortel en (architectonisch) prefab beton. Binnen Bruil Bouw is Patrick Elting verantwoordelijk voor de bedrijfsleiding. Wilbert van Workum is werkorganisator bij Bruil Bouw Ede.

Patrick: “Wat doen wij? Hoofdzakelijk utiliteitsbouw. Van ontwerp tot uitvoering. Een klein stukje beheer en onderhoud voor het eigen onroerend goed dus best heel breed.”

Verandering en Groeien
Vanuit een traditioneel perspectief stond Bruil Bouw voor een aantal veranderingen. Daar waar er 25 jaar geleden nog geen laptop op de bouwplaats stond en geen mobiele telefoons waren is dit nu bijna ondenkbaar. Bruil Bouw moest daar in mee groeien. De laatste jaren hebben zij daar stappen in gemaakt. Zij wilden bepaalde zaken vastleggen en op een makkelijke manier terugvinden. Je wilt zaken aantonen. Bruil Bouw heeft ongeveer acht jaar geleden een document management systeem aangeschaft. Maar nu is het de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen die op de loer ligt. Hoe ga je daar mee om? Op welke manier toon je dit aan? Zo is Bruil Bouw bij snagstream gekomen. Daarnaast wil je ook in samenwerking met andere partijen toegang willen tot een externe omgeving om de toegang tot de eigen server te voorkomen.

Patrick: “Dit is ons proces en het gereedschap moet eronder passen. Dit moet niet moeilijk zijn, dit moet gebruiksvriendelijk zijn. Bij docstream hadden wij dit gevoel in combinatie met snagstream”

Optimale samenwerking
Pro4all staat dicht bij de klant, het contact vinden wij erg belangrijk. Wij bieden software aan maar als je een abonnement afsluit verliezen wij de klant niet uit het oog. Sales, Consultancy en Support zijn nauw betrokken in dit proces. De consultant kan uitleg geven, meedenken met de implementatie van de software en de optimalisatie ervan. Support is niet weg te denken in dit proces. Als er vragen zijn staat dit team altijd voor de klant klaar en zoekt altijd naar het beste antwoord op uw vraag. Daarnaast vindt Pro4all het onderhouden van de relatie erg belangrijk. “Samen bouwen”, vooruit denken met de klant en daarin een optimale samenwerking nastreven. Doorontwikkeling is uitermate belangrijk en naast het continue doorontwikkelen van docstream, snagstream en tenderstream wordt er ook nieuwe software ontwikkelt. Denk aan leanstream (planning) en BIMstream.

Wilbert: “Support is heel goed en hebben heel veel oplossingen. Zo kan je veel gedetailleerder werken en sluit het goed aan bij de wensen die wij hebben. Support is daar zeker één van.”


Patrick: “In het afgelopen jaar hebben Sales en ik al een aantal keren bij elkaar gezeten. Wat is er veranderd? Wat is er nieuw? Tips en tricks en wij kunnen onze vragen stellen. Die behoefte is heel groot en dat is een meerwaarde voor ons.”

Bouwen in de toekomst
Bruil Bouw is nu bezig om bepaalde formulieren zo in te richten dat deze voor iedereen zo goed mogelijk te gebruiken zijn. De vraag kan continue veranderen. Met de Wet kwaliteitsborging kan er weer een heleboel veranderen aan de inrichting van snagstream en zo moet je vooruit blijven kijken.

Uiteindelijk is er nog een wens bij Bruil Bouw om de koppeling te maken tussen bepaalde softwarepakketten zodat je een mooie integratie hebt en alle software met elkaar kunnen communiceren.

Patrick: “Ik heb drie iPads aangeschaft en de uitvoerders kunnen niet meer zonder.”

Wilbert: “Het zou mooi zijn als je data maar 1 keer in hoef te voeren.”

Mocht u inhoudelijke vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon, dhr. Joost Bolkenstein.

BimstreamDocstreamLeanstreamSnagstream