De beste tips op YouTube om digitaal te bouwen

Stan Marks
Content Manager

Veel professionals uit de bouw, en ook daarbuiten, werken met bijvoorbeeld Docstream en Snagstream. En daar zijn we best een beetje trots op, want wat we het liefst zien is dat iedereen beter met elkaar samenwerkt. Om daar nog een éxtra steentje aan bij te dragen zijn we begonnen met het opnemen van korte YouTube-video’s, waarin we handige features van onze streams uitleggen. Zowel supersimpel als voor de échte pro’s. Om je vast een eindje op weg te helpen, zetten we er vijf op een rijtje.

1. Hoe upload je een document op Docstream?

Deze kunnen we wel onder het kopje ‘supersimpel’ scharen, want een document uploaden op Docstream is dé actie als het gaat om je documenten online managen. Vandaar dat het op een heleboel manier kan. Ken jij ze allemaal?

2. Hoe log je in op Snagstream?

We blijven even bij de simpele onderwerpen, want deze video gaat over hoe je je registreert en inlogt op Snagstream. Het kost je slechts een minuutje en met de code kom je in een handomdraai bij al je gegevens.

3. Hoe verstuur je een bestand via een bericht in Docstream?

Ook het versturen van een bestand via een bericht is een handige functie die je terugvindt in Docstream. Of het nou om maar één document gaat of een grote selectie verdeeld over verschillende mappen, het maakt niets uit. In een fluitje van een cent heb je alles bij de juiste persoon. Handig, toch?

4. Hoe plaats je een Snag in Snagstream?

Het is dé functie van Snagstream, namelijk ‘Snaggen’. Je geeft met een uitleg, een foto en wellicht wat pijltjes en cirkeltjes precies aan welk punt van jouw project iemand aandacht verdient en zet het door middel van een icoontje op de kaart. Dan bestaat er geen enkele twijfel over wat er precies opgelost moet worden. Dat is toch net iets duidelijker dan een mailtje of een stukje papier.

5. Hoe bekijk je nieuwe documenten op Docstream?

Soms zie je door de bomen het documentenbos niet meer en daar kan een goed document management systeem als Docstream je goed bij helpen. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om te filteren op de documenten die specifiek voor jou zijn geüpload. Even een paar keer klikken en je hebt weer helemaal het overzicht.

Misschien kende je bovenstaande features al of misschien zijn ze wel helemaal nieuw voor je. Of misschien vond je het wel fijn dat je geheugen weer even werd opgefrist. We gaan in ieder geval lekker door met het maken van dit soort korte videootjes, zodat jij en je collega’s alles uit onze Streams kunnen halen en steeds beter samen gaan werken. Want zo wordt elk project steeds weer een beetje beter.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal, daar vindt je nog meer video’s zoals deze én blijf je er uiteraard van op de hoogte als er weer wat nieuws verschijnt.

BimstreamDocstreamLeanstreamSnagstream