De bouw verandert. Dus je gereedschap ook.

Stan Marks
Content Creator

Je kan ‘m met een gerust hart op de grond laten vallen. En je kan er ook prima een paar baantjes mee gaan zwemmen. En nee, het gaat niet om het nieuwste paradepaardje van een van de welbekende techgiganten. We hebben het over de Cat S52, een ‘rugged smartphone’ die er niet uitziet alsof je sinds de jaren 80 niet meer bent overgestapt op een frisser model. Het is een voorbeeld van ‘nieuw gereedschap‘.

Wat is de CAT S52?

Een rugged smartphone is een mobieltje waar je geen hoesje omheen hoeft te doen. En dat is best fijn, want zeg nou zelf: vaak kopen we een mooie nieuwe telefoon om er vervolgens een oerlelijk hoesje omheen te duwen. Dat is een beetje alsof je maanden in de sportschool hebt gezeten voor een sixpack voor het winterseizoen: niemand zal ooit weten wat er onder die laag zit. Daarnaast garandeert zo’n hoesje bij lange na niet dat het scherm niet in duizend stukjes valt, als je ‘m op de bouwplaats laat stuiteren. Vandaar dat CAT met deze tank onder de smartphones komt. Volgens De Volkskrant kun je zonder problemen de telefoon op de grond gooien, ‘m anderhalf uur in een bak water laten liggen of in de vriezer bewaren. Met andere woorden: door dat ding heb je geen zorgen of je je software nog wel kan gebruiken na een ongelukje.

Gereedschap verandert

Want het gereedschap van vroeger is niet meer het gereedschap van nu. Dat betekent niet dat je geen hamers en zagen meer op de bouw vindt, maar wel dat er winst te behalen valt met gereedschap dat er vroeger niet was. Denk aan handige software waarmee je altijd de juiste versie van bijvoorbeeld een bouwtekening bij de hand hebt of een app waarmee je handig je kwaliteitsrondes loopt én aan de wet voldoet. De wet verandert namelijk – denk aan PFAS, stikstof en de wet kwaliteitsborging – maar je gereedschap ook. En gereedschap heb je bij je om maar één reden: zodat jij je werk makkelijk kan doen.

Ook onze oplossingen draaien op de CAT S52

De CAT S52 draait namelijk gewoon op Android. Je neemt ‘m zo in je zak mee de bouwplaats op en zo kun jij je focussen op je werk. Valt je telefoon? Geen probleem. Zie je een barst in een raam? Even een Snag plaatsen. Zin in koffie? Die moet je nog wel even zelf zetten.

Benieuwd naar hoe wij het bouwen voor jou makkelijker kunnen maken? Of heb je een vraag of een opmerking? Bel of mail ons, dan hebben we het erover.

BimstreamDocstreamLeanstreamSnagstream