Mogelijkheden BIM-viewer onderzocht


Binnen een bouwproces werken zeer veel verschillende partijen samen om te komen tot het uiteindelijke resultaat. De rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. Ook de omgeving is continu in beweging. De grote hoeveelheid partijen en gegevens binnen een project en de dynamiek daarvan maakt dat de kans op faalkosten groot is.

Docstream is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel. De toevoeging van BIM is dit alles te beheren in een digitaal (3D) gebouwmodel.

Pro4all is momenteel de mogelijkheden voor een online BIM-viewer in Docstream aan het onderzoeken. Middels deze viewer kunnen onder andere IFC – documenten eenvoudig getoond worden zonder dat daarvoor de benodigde software geïnstalleerd moet worden.

Middels onze nieuwsbrief en de Social Media kanalen Linkedin en Twitter blijven we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U kunt ons volgen via TwitterLinkedin