Project IJdock

IJDock is ooit begonnen met de vraag: Waar kan ik als passant in hartje Amsterdam mijn boot aanleggen?
Het antwoord is uitgegroeid tot een gebiedsontwikkeling op een schiereiland in het IJ zo groot als twee voetbalvelden. In 2013 kunnen passanten hier inderdaad hun boot aanleggen en overnachten aan boord of in
het naastgelegen hotel.

IJDock is in veel opzichten spraak- makend. Het is bijzonder dat juist in hartje Amsterdam, waar grond schaars is en de mogelijkheden uitgeput lijken, een gebied met de omvang van twee voetbalvelden is gewonnen uit het IJ. Dat opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor wonen, werken en recreëren. De aanwezigheid van het Paleis van Justitie geeft IJDock een zeker cachet en garandeert vanaf de eerste dag veel dynamiek.

Remco van der Heijden, Technisch manager ASR Vastgoed Ontwikkeling
Via Docstream ben ik 24/7 op de hoogte van hetgeen er speelt op IJDock. Het is een gebruiksvriendelijk systeem waar een ieder eenvoudig op aanhaakt. Doordat alle betrokkenen elkaar informeren via een centrale plek is een ieder real-time op de hoogte van de ontwikkelingen. Resultaat is dat iedereen werkt met de meest recente versie van een document!
Aangezien we op de bouwplaats nog steeds werken met hard-copy’s hebben we de stempel-module van Docstream ingeschakeld. Via deze module kunnen onze directievoerders de documenten digitaal “voor uitvoering” stempelen en daarmee ontstaan er dus geen misverstanden over de status van een document. Middels de geïntegreerde repro-module worden de documenten nog dezelfde dag afgeleverd op de bouwplaats, uiteraard voorzien van de stempel.
Sinds kort gebruik ik de app van Docstream op de IPAD. Via deze nieuwe ontwikkeling is de toegang tot actuele informatie nog beter geworden. Ik kan informatie tot mij nemen, maar ook informatie verspreiden. Een van de mooie functionaliteiten van de app is de offline module. In deze modus kan ik ook zonder internet ten alle tijden mijn documenten raadplegen.
Met Docstream het ik grip op het project. Any time, any place.