Project Nieuw Hoog Catharijne

In het centrum van Utrecht ondergaat winkelcentrum Hoog Catharijne een metamorfose. Jan Willem Lievers, werkorganisator bij BAM Utiliteitsbouw, over het project en het werken met Docstream.

Ik heb allereerst de werkorganisatie gedaan voor het bruggenhoofd van het Nieuwe Hoog Catharijne, vervolgens voor de afbouw en de winkels. Na deze fase ben ik naar de overkant gegaan en hebben we tijdelijke winkels gefaciliteerd. Nu ben ik druk bezig met de sloopplannen voor de sloop.

Het winkelcentrum Hoog Catharijne wordt mooier, lichter, ruimer. De aansluiting op de binnenstad wordt natuurlijker en de verbinding met het station beter doordat er een nieuwe 24-uurs route zal worden aangelegd, naast de bestaande route. Daarmee ontstaan er vanuit de binnenstad naar het station 2 routes met veel winkels. Daarnaast gaan we Overdekte winkelstraten leiden naar de Stadskamer, één van de hoogtepunten van Nieuw Hoog Catharijne, centraal gelegen boven het water dat straks weer door de Catharijnesingel stroomt.

Op dit project gebruiken we ook Docstream. We hebben het doorgezet vanuit een vorig project en het werkt fantastisch! Ons team is erg enthousiast over het gebruik daarvan, ook de externe mensen zijn heel enthousiast. We krijgen documenten toegestuurd, bewerken ze en sturen ze weer terug. Het gaat razendsnel, veel sneller dan het traditioneel op papier . Daarmee bereiken we een enorme reductie op onze kosten, onder andere vanwege het niet afdrukken en alles digitaal verwerken.