Van een vallend dak naar de grootste fietsenstalling van Europa

Stan Marks
Content Creator

Er gebeurt een hoop in de bouw: op het ene moment stort het dak van een voetbalstadion in en dan is er weer een nijpend personeelstekort. Soms lijkt het alsof er alleen maar kritiek is, terwijl iedereen zich uit de naad werkt en er echt wel veel goed gaat. Zo werd er afgelopen week nog een mega-fietsenstalling geopend. De druk in de bouw is alleen zo groot dat het heel snel nog beter moet gaan. Met de huidige bevolkingsgroei moeten er namelijk de komende elf jaar een miljoen huizen bijgebouwd worden, en daarom moeten we op zoek naar oplossingen.

“Maak de bouw sexy”

Zo kopte Elsevier Weekblad deze week “Maak de bouw sexy”, als onderdeel van hun negen bouwstenen voor een succesvolle renovatie van de bouw. Dat betekent trouwens niet dat alle bouwvakkers binnenkort in spannende kleding worden verwacht, maar vooral dat de branche aantrekkelijker moet worden gemaakt. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden. Want dat de bouw vooruit moet is iets wat zeker is. En daar speelt de overheid natuurlijk een grote rol in, maar bouwbedrijven kunnen zelf ook veel doen.

Innoveren kun je leren

Tenminste, dat vindt Elsevier wel. Zo pleit het weekblad onder andere voor ‘meer samenwerken’ en ‘meer innovatie’. En dat klinkt natuurlijk goed, maar wat betekent dat eigenlijk? Voor ons houdt dat in dat we samen moeten proberen om de bouw naar een hoger plan te tillen. Doordat alle informatie (door innovatie) altijd en overal voor de juiste personen beschikbaar is, groeit het vertrouwen in elkaar. Daarmee maken we het bouwen nú makkelijker, want de nood is nú hoog.

De grootste fietsenstalling ter wereld – hier fiets je vanaf nu naar binnen

Ook de grootste fietsenstalling van Europa is digitaal opgeleverd

Gelukkig zijn er ook partijen bij wie de innovatie niet snel genoeg kan gaan. Zo werd bijvoorbeeld afgelopen maandag de grootste fietsenstalling ter wereld geopend in Utrecht en daarbij was alle informatie terug te vinden op Docstream en werden de opleveringen simpel gedaan met Snagstream. Dat scheelt faalkosten en zo verloopt alles volgens plan.

Ben je nou benieuwd hoe jij kunt innoveren? Mail, Whatsapp, Tweet of bel gewoon en dan hebben we het erover.