Pro4all en het Duitse PMG trekken samen op om bouw verder te helpen

Geschreven door:

Demi-Jo Smith, maart 14, 2023

14 maart 2023

Pro4all en het in het München gevestigde PMG gaan een strategische samenwerking aan. Dit partnerschap is de eerste stap in de ambitie om dé Europese bouwsoftwaregroep te vormen. Pro4all ging vorig jaar de samenwerking aan met software-investeerder Main Capital Partners (‘Main’) met als doel de bouw verder te helpen op het gebied van digitalisering.  

De bouw verder helpen

Het gecombineerde productportfolio van Pro4all en PMG kan de bouw echt verder te helpen met het digitaliseren van de bedrijfsprocessen. Volgens een recente studie van de Rabobank loopt de bouw hierin nog steeds achter op andere sectoren. Slechts 25 procent van ondervraagde bouwbedrijven zegt in hoge of zeer hoge mate zich bezig te houden met digitalisering van werkprocessen, terwijl dat gemiddelde voor andere sectoren vaak op 40 procent ligt. 

Meerwaarde leveren voor klanten

De wereld om ons heen verandert snel. Om op (korte) termijn meerwaarde te kunnen blijven leveren voor onze klanten, zowel op gebied van product als kennis, zoeken wij de samenwerking op met strategische partners. We zijn er van overtuigd dat we door samen te werken met de juiste strategische partners en een breder productportfolio onze ontwikkeling en groei kunnen versnellen. Het doel is om op (korte) termijn meerwaarde te leveren voor onze gezamenlijke klanten.

Hun product PAVE is een samenwerkingsplatform dat de gehele levenscyclus van bouwprojecten ondersteund. De kern van PAVE is een uitgebreide CDE (Common Data Environment), aangevuld met modules zoals workflows, projectmanagement, BIM en kostenbeheersing. Wij zijn erg enthousiast over wat PAVE misschien ook wel voor onze huidige klanten kan betekenen.

Pave

Een mooi partnerschap

De samenwerking met PMG voelt als een hele logische stap in het verwezenlijken van die ambitie. Mike Riegler, CEO van PMG, is blij met het mooie partnerschap:

“Pro4all is een uitstekende strategische en culturele match voor PMG. We delen de ambitie om bouw- en vastgoedstakeholders wereldwijd te helpen en verder te digitaliseren met onze oplossingen.”  

Ook Dick van der Woude, die Pro4all meer dan 20 jaar geleden oprichtte, kijkt er naar uit om samen met PMG toegevoegde waarde te bieden aan de internationale markt: “Toen we de mogelijkheid om te gaan samenwerken onderzochten, waren de reacties op onze ideeën van klanten en partners alleen maar positief. Die positieve reacties, gecombineerd met onze vergelijkbare bedrijfscultuur, en de ambitie om internationaal te groeien, versterkte ons vertrouwen dat deze samenwerking de groei van beide bedrijven significant zal versnellen.”  

Wij geloven enorm in het samenvoegen van gedreven en gepassioneerde ondernemers om innovaties te versnellen in het voordeel van hun klanten

PMG Header
Mike Riegler en Stefan Finkenzeller

Innovaties versnellen

Het bundelen van de krachten is volgens Sjoerd Aarts van Main Capital Partners een mooie manier om innovaties voor de bouw te versnellen:

“Wij geloven enorm in het samenvoegen van gedreven en gepassioneerde ondernemers om innovaties te versnellen in het voordeel van hun klanten. Met PMG en Pro4all combineren we twee organisaties die allebei bekendstaan om hun vaardigheden en expertise binnen hun respectievelijke domeinen in de bouw- en vastgoedsoftwaremarkt. Dit resulteert in een sterke fundering voor verdere Europese uitbreiding.”  

En dan nu?

Pro4all blijft Pro4all. Op korte termijn zullen onze klanten niet veel merken.

Uiteraard zijn we al een gezamenlijk project gestart om de product-roadmap op elkaar af te stemmen. Als we de teams optimaal kunnen laten samenwerken, geloven we dat dit op (korte) termijn gaat zorgen voor meerwaarde voor onze gezamenlijke klanten.

Tevens zal dit partnerschap ons meer toegang geven tot de bredere Europese markt. Pro4all blijft primair verantwoordelijk voor de Benelux-markt, maar we zullen steeds meer samenwerken met PMG om onze expertise te delen en te profiteren van elkaars kennis, ervaring en producten.


Algemene vragen en antwoorden

Klinkt allemaal goed, maar kun je me wat meer vertellen over PMG?

PMG, opgericht in 2009 en met het hoofdkantoor in München, Duitsland, is een ervaren softwareontwikkelaar voor de bouw- en vastgoedindustrie. Het bedrijf heeft een veelzijdig SaaS-product, genaamd PAVE, wat een echt samenwerkignsplatform is met functionaliteiten zoals plan- en documentmanagement, projectbeheer, bouwkostencontrole en workflow-management. Het platform helpt bij het maken van strategische beslissingen, zodat bouwprojecten efficiënter, foutloos, goedkoper en uiteindelijk duurzamer worden.

Met ervaring uit duizenden projecten en een bouwvolume van ruim 120 miljard euro ondersteunt PMG aannemers, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, investeerders en adviesbureaus, welke voornamelijk zijn gevestigd in de DACH-regio. Alle PMG-producten zijn meervoudig gecertificeerd, gehost en gemaakt in Duitsland. Het bedrijf heeft op dit moment circa 40 medewerkers.  

Bekijk hun website voor meer informatie: https://pmgnet.de/

Zullen er ontslagen vallen?

Nee. Punt. Ontslagen horen absoluut niet bij het plan en zouden bovendien indruisen tegen onze geplande groeikoers.