Pro4all slaat handen in een met Main Capital om digitalisering in de bouw te versnellen

Geschreven door:

derkvdwoude, januari 5, 2023

28 april 2022

Pro4all gaat samenwerken met Main Capital Partners. En daar zijn we heel trots op. Main Capital Partners, een toonaangevende investeerder met zo’n 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven, heeft een meerderheidsbelang in de organisatie verworven. En daarmee breekt er een nieuw tijdperk aan.

Nog meer waarde leveren

Door de ondersteuning en expertise van Main in de Europese softwaremarkt, is het de bedoeling dat we nog meer vaart gaan maken. Ondertussen werken zo’n 85.000 professionals dagelijks met onze software oplossingen DocstreamSnagstream en Prostream. Waaronder meer dan de helft van de Cobouw50. Door  ons productportfolio sneller te verdiepen en uit te breiden, zijn we straks in staat om nog meer waarde te leveren aan onze klanten. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. De samenwerking met Main is een belangrijke keuze binnen de groeistrategie van Pro4all, met als doel om door te groeien tot een leidende Europese bouwsoftware-speler.

Een mooie combinatie

Dick van der Woude, die Pro4all meer dan 20 jaar geleden begon, is daar dan ook erg over te spreken:

“Wij kijken ernaar uit om de handen met Main ineen te slaan en gezamenlijk Pro4all uit te bouwen tot een leidende Europese bouwsoftwarespeler. Met de kennis en internationale ervaring van Main, in combinatie met onze technische en commerciële expertise, zijn wij uitstekend gepositioneerd om de ambitieuze groeiplannen en verdere professionalisering van onze onderneming te realiseren.”

De bouw: daar liggen nog zoveel kansen

Dat een samenwerking met een partij in de bouwsector niet uit de lucht komt vallen, beaamt Sjoerd Aarts, Senior Investment Manager bij Main Capital Partners:

“De bouw is een markt waarin de marges steeds meer onder druk komen te staan, maar nog heel veel kansen liggen. Pro4all is actief met hoogwaardige softwareoplossingen ter ondersteuning van kwaliteitsborging in bouwprocessen. Processen worden hierdoor geoptimaliseerd waardoor de kostendruk afneemt. Onder andere met de verwachte intrede van de Wet kwaliteitsborging (Wkb) zal het borgen van kwaliteit steeds belangrijker worden in het bouwproces. Daarnaast verwachten wij dat de bouwsector een sterke groei zal doormaken in de komende jaren, mede gedreven door het nijpende woningtekort. Pro4all heeft een ijzersterk en ervaren managementteam en wij zijn verheugd hen bij te staan als strategische partner bij de verdere nationale en internationale groei.”

Wij verwachten dat de bouwsector een sterke groei zal doormaken in de komende jaren.

En nu dan?

Maar wat verandert er dan voor de klanten waar we al zo lang mee samenwerken? Op dit moment eigenlijk helemaal niets. We blijven de partij die met onze software het werk op de bouwplaats iedere dag makkelijker wil maken. En je kunt ons nog steeds gewoon bellen als je ons nodig hebt. Uiteraard zullen we je op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen tijdens deze mooie reis.

Wij hebben er zin in.